Billy Paul, zanger van "Me and Mrs. Jones", overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Soulzanger Billy Paul, die vooral bekend is voor zijn nummer "Me and Mrs. Jones", is zondag overleden op 81-jarige leeftijd in zijn woning in New Jersey. Dat heeft zijn manager bevestigd aan NBC News. Hij had pancreaskanker en werd vorige week nog opgenomen in het ziekenhuis. Paul, die geboren werd op 1 december 1935 in Philadelphia, startte zijn muziekcarrière op 11-jarige leeftijd en trad al vroeg in zijn carrière op in clubs en op universiteitscampussen met verschillende jazz- en soullegendes, zoals Charlie "Bird" Parker, Nina Simone, Miles Davis en Roberta Flack.

In 1968 bracht hij zijn debuutalbum "Feelin' Good at the Cadillac Club" uit, bij het label van de legendarische producer en soulpionier Kenny Gamble. Hij kende zijn grootste succes met zijn single "Me and Mr. Jones" uit 1972, waarvoor hij onder meer een Grammy Award ontving.

Paul bracht in totaal 15 albums uit tussen 1968 en 1988. Hij slaagde er na 1972 niet meer in om het succes van "Me and Mrs. Jones" te evenaren, maar wordt wel beschouwd als een pionier en een belangrijke figuur in de wereld van de soulmuziek.

bron: Belga