2.400 jaar oude levenswijsheid wist het al: “Wees vrolijk en geniet van het leven”

Elke hippe mama heeft haar favoriete levenswijsheid ingekaderd aan de muur hangen en op Pinterest verdrinken we bijna in het aantal motiverende quotes. Niets nieuws zo blijkt, want een 2.400 jaar oude mozaïek herinnerde mensen er ook al aan om gelukkig en vrolijk te zijn.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Het skelet en de zwarte achtergrond doen vermoeden dat er een treurige boodschap op het historische mozaïek staat, maar niets is minder waar. Naast het geraamte staat een advies te lezen dat we vandaag nog elke tegen onszelf herhalen: “Wees vrolijk, geniet van het leven”.

Het kunstwerkje werd opgegraven in de Turkse stad Hatay dicht bij de Syrische grens. Die stad was destijds deel van het Romeinse rijk en hing vroeger waarschijnlijk te pronken in een chique eetkamer van een luxueuze villa.

Het is niet de eerste keer dat er een spreuk staat op oude tegels en ook skeletjes waren populair bij de Romeinen. Zo werd eerder al een vloerversiering ontdekt met een geraamte vergezeld van de poëtische woorden "ken uzelf".

2,400 year-old mosaic found in southern Turkey says ‘be cheerful, enjoy your life'https://t.co/auebGUbXOC pic.twitter.com/9YYBvxGsik

— DAILY SABAH (@DailySabah) April 22, 2016

Foto Twitter / DailySabah