Jupiler Pro League - RSC Anderlecht ziet Club Brugge drie punten uitlopen na 4-2 nederlaag bij Oostende

Op de vijfde speeldag in play-off I heeft RSC Anderlecht zondag in Roeselare een 4-2 nederlaag geleden tegen Oostende. Bij de rust was het 3-0. In de 82e minuut werd de wedstrijd even stilgelegd nadat enkele ontevreden Anderlecht-supporters het veld opgelopen waren. Joseph Akpala kopte de thuisploeg al na acht minuten op een hoekschop op 1-0. Nog eens acht minuten later verdubbelde ex-Anderlecht-speler Fernando Canesin de voorsprong. Net voor rust knalde Yassine El Ghanassy de 3-0 binnen. Franck Berrier leverde bij alle drie doelpunten de assist.

Anderlecht-trainer Besnik Hasi greep al bij de rust in en bracht Filip Djuricic en Idrissa Sylla voor Olivier Deschacht en Leander Dendoncker in. Met Mahmoud "Trezeguet" Hassan voor Touri Tielemans bracht hij later nog meer offensieve kracht, maar pas in de 77e minuut leverde dat een doelpunt op. Het was Steven Defour die scoorde. Amper vier minuten later maakte El Ghanassy er op assist van Canesin 4-1 van. Enkele heethoofden konden het niet langer aanzien en stormden het veld op om hun ongenoegen te uiten. Kort voordien waren fans van Anderlecht in de tribunes al onderling op de vuist gegaan. Scheidsrechter Wim Smet zag zich genoodzaakt de spelers naar de kleedkamers te sturen. Toen de gemoederen weer bedaard waren, scoorde Sylla in de slotminuut op aangeven van Djuricic nog de 4-2.

Voor Anderlecht betekende het de eerste nederlaag in play-off I. KV Kortrijk, leider in play-off IIA, is nu de enige ploeg die nog ongeslagen is in de play-offs.

Door de nederlaag ziet Anderlecht leider Club Brugge, zaterdag met 5-0 te sterk voor Zulte Waregem, weer drie punten uitlopen. AA Gent speelt zondagavond nog op verplaatsing bij Genk en kan op gelijke hoogte van Anderlecht komen. Club Brugge leidt met 41 punten, voor Anderlecht (38), Gent (35), Genk (33), Oostende (29) en Zulte Waregem (24).