Belgen in het buitenland - Fellaini leidt Manchester United naar finale FA Cup

Manchester United heeft zich geplaatst voor de finales van de FA Cup, de belangrijkste bekercompetitie in Engeland. De "Mancunians" schakelden Everton uit dankzij een 1-2 overwinning in hun halve finale in het Londense Wembley Stadium. Een herboren Marouane Fellaini opende de score voor ManU tegen zijn ex-club. Bij de "Toffees" miste Romelu Lukaku een penalty. Beide ploegen startten met open vizier aan de wedstrijd, wat meteen resulteerde in een kopkans voor Fellaini. Aan de overzijde kreeg Lukaku een goede mogelijkheid. "Big Rom" profiteerde van geklungel achterin om alleen op De Gea af te gaan. Hij omspeelt de ManU-doelman, maar zijn poging werd uit het doel gehouden door de teruggekeerde Rooney. Even later miste de Rode Duivel opnieuw oog in oog met De Gea. Manchester United nam de wedstrijd in handen en kreeg loon naar werken. Martial zocht de achterlijn en bediende Fellaini (34.), die de 0-1 tegen de netten duwde. Nadat Lingard begin tweede helft onbegrijpelijk had gemist, kreeg Everton een strafschop voor een overtreding op Barkley. Lukaku koos voor de linkerhoek, maar stuitte op De Gea. Ook Manchester United mocht aanspraak maken op een penalty, maar de scheidsrechter zag de handsbal van Jagielka op een poging van Fellaini niet. De troepen van Louis Van Gaal kenden nog meer pech, nadat een voorzet van Barkley via het been van Smalling (76.) in doel belandde: 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen, maar uitblinker Martial (90.+3) besliste de partij alsnog in de toegevoegde tijd. Kevin Mirallas werd nadien nog ingebracht, maar hij kreeg te weinig tijd om zich te laten zien. Lukaku deed de wedstrijd uit, Fellaini werd in de 87e minuut naar de kant gehaald.

Crystal Palace en Watford werken zondag de tweede halve finale af. De finale wordt op zaterdag 21 mei op Wembley gespeeld.