Mohamed Abrini poogde zijn explosieven te laten ontploffen op Zaventem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mohamed Abrini, de derde zelfmoordterrorist op Brussels Airport, moest de explosieven die hij droeg tot ontploffing brengen maar kon dit niet uitvoeren als gevolg van de eerste explosie. Dat blijkt uit beelden van de bewakingscamera's op de luchthaven, zo vernam La Dernière Heure. De eerste ontploffing blies hem enkele meters weg van zijn bagagekar, die een bom vervoerde. De paniek die na de explosie ontstond, belette hem zijn oorspronkelijk plan uit te voeren, schrijft de Brusselse krant. Het is op dat moment dat Mohamed Abrini besliste om de luchthaven te verlaten.

Volgens La Dernière Heure geven de beelden aan dat de drie daders van de aanslagen op Brussels Airport het bord met de vertrekkende vluchten bekeken en nadien gericht naar de incheckbalies trokken voor vluchten met bestemming Israël, Rusland en de Verenigde Staten.

Gepolst om een reactie, geeft het federaal parket aan de berichtgeving in La Dernière Heure "niet te bevestigen", en "geen details te geven over de lopende onderzoeken".

bron: Belga