Buschauffeur veroordeeld tot 30 maanden cel voor aanranding schoolkinderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 41-jarige buschauffeur is vanmiddag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden omdat hij in 2007 twee jonge schoolkinderen had aangerand. Hij had de kinderen ertoe aangezet elkaar, en ook hem, te betasten. De helft van de gevangenisstraf werd wel met uitstel uitgesproken. De 41-jarige man was in 2007 buschauffeur voor een school voor bijzonder onderwijs in Sint-Pieters-Leeuw en verzorgde het vervoer van een aantal kinderen van en naar school. Op die ritten zorgde hij ervoor dat twee kinderen, een jongen en een meisje, steevast naast hem vooraan in de bus zaten om daar misbruik van hen te maken. Hij speelde met hen steeds het spelletje "durven, doen of waarheid", maar dwong de kinderen telkens voor "doen" te kiezen, en spoorde hen vervolgens aan om elkaar te betasten, of hem te betasten, boven of onder de kleding.

De kinderen deden in 2007 al een eerste maal hun verhaal aan de schooldirectie, maar trokken die verklaringen nadien in. Pas in 2012 vertelde het meisje opnieuw alles aan haar moeder, waarna een gerechtelijk onderzoek werd geopend. Tijdens dat onderzoek legde ook de jongen een verklaring af.

De buschauffeur bleef er steeds bij dat hij nooit iets had misdaan, maar volgens de rechtbank waren zijn ontkenningen ongeloofwaardig. De verklaringen van de kinderen waren daarentegen coherent, gelijklopend en gedetailleerd, en werden bovendien gestaafd door het track-en-tracesysteem van de bus.

bron: Belga