Salah Abdeslam donderdag verhoord over aanslagen in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Salah Abdeslam wordt vandaag verhoord over de terreuraanslagen van 22 maart in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek. De man is vanochtend uit de gevangenis van Brugge gehaald en overgebracht naar de lokalen van de federale gerechtelijke politie in Brussel. Abdeslam was al in verdenking gesteld en onder aanhoudingsbevel geplaatst in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, maar nog niet in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Abdeslam werd op 18 maart opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek na een vlucht van bijna vier maanden. De dag nadien werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste voor de aanslagen in Parijs en ook het Europees aanhoudingsbevel betekende dat Frankrijk tegen hem in dat dossier had uitgevaardigd.

In een eerste reactie had Abdeslam zich verzet tegen de overlevering naar Frankrijk, maar een week later meldde zijn advocaat dat hij daar toch mee instemde. Vorige week donderdag meldde zijn advocaat, meester Sven Mary, evenwel dat Salah Abdeslam ten vroegste over enkele weken overgeleverd zou worden aan Frankrijk omdat de Belgische onderzoeksrechter hem eerst nog wil ondervragen over zijn betrokkenheid bij de schietpartij in de Driesstraat in Vorst, op 15 maart.

Over de aanslagen in Brussel was Abdeslam tot nog toe slechts één maal verhoord, onmiddellijk na de aanslagen, maar toen wenste hij geen verklaringen af te leggen.

bron: Belga