Jürgen Klopp: "Geen breuk voor Divock Origi"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Divock Origi heeft geen breuk aan zijn enkel opgelopen na de zware tackle van Everton-verdediger Ramiro Funes Mori in de Merseyside Derby (4-0) van gisteren op Anfield Road. Dat heeft Liverpool-coach Jürgen Klopp na afloop van de match laten weten. Kort na de pauze ging Funes Mori zwaar in de fout door bewust op de enkel van Origi te staan. De Argentijnse verdediger kreeg terecht rood, Origi - die vlak voor rust de score had geopend - kermde van de pijn en werd op een draagberrie afgevoerd. Er werd meteen gevreesd voor een zware blessure, waardoor het EK van de Rode Duivel in het gedrang komt, maar dat is nog even afwachten.

"Zijn blessure is een zware domper op de wedstrijd", stelde Klopp na afloop. "We moeten nog even afwachten, het is nu nog veel te vroeg. Iedereen die de beelden zag, dacht dat de enkel van Divock gebroken zou zijn, maar dat is niet het geval. Ik heb Divock intussen gezien in het dokterskabinet en hij lachte al. De enkel is verdraaid dus we moeten zien wat er met de ligamenten gebeurd is. Meer kan ik nu niet zeggen", aldus de Duitser.

Origi was de voorbije weken in uitstekende doen bij de Reds en scoorde zowat met de ogen dicht. Op 19 mei beginnen de Rode Duivels aan hun EK-voorbereiding, het valt af te wachten of de 21-jarige spits die datum haalt. De eerste EK-match voor de Belgen - de clash tegen Italië - wordt op 13 juni in Lyon gespeeld.

bron: Belga