Aanslag in metrostation Maalbeek kost verzekeraars 160 miljoen euro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens een erg voorlopige eerste schatting zal de aanslag op het metrostation Maalbeek de verzekeraars 160 miljoen euro kosten. CEO van Belfius Insurance Eric Kleijnen zegt dat vandaag in De Tijd. De verzekeraar van Belfius is de vijfde belangrijkste speler op de Belgische verzekeringsmarkt. Voor Zaventem is er nog geen schatting. De rekening voor de verzekeraars kan nog stijgen. "We hebben een vrij precies beeld van de materiële schade", zegt Kleijnen. "Maar over de lichamelijke schade is er veel onzekerheid, wegens de vele betrokken arbeidsongevallenpolissen."

Belfius, dat in staatshanden is, wordt financieel ook getroffen door de aanslag van Maalbeek. De aangiften van de eigen verzekerden blijven tot nu beperkt tot zo'n 750.000 euro. Maar door het solidariteitssysteem dat de Belgische verzekeraars in 2007 opzetten om de kosten van aanslagen onder elkaar te verdelen via de vzw TRIP stijgt de factuur voor Belfius tot ongeveer 10 miljoen euro. Bij TRIP zijn bijna 60 - vooral Belgische - verzekeraars aangesloten.

Van de omvang van de schade van de aanslagen op Brussels Airport is er nog geen raming. "We kunnen daar nog geen cijfer op plakken", zei Florence Muls, de woordvoerster van de luchthaven, gisteren. Deze factuur is in elk geval niet voor de Belgische spelers. Brussels Airport wordt verzekerd door buitenlandse maatschappijen. Voor zover bekend gaat het om de Britse verzekeraar Amlin en een Duitse sectorgenoot.

bron: Belga