Driedaags festival met grootste namen uit rockgeschiedenis

Hou jullie vast aan de takken van de bomen. Van 7 tot 9 oktober zal er in Californië een festival plaatsvinden met zes artiesten die naar de volgende namen luisteren: the Who, the Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young en Roger Waters.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het nieuws werd door Roger Daltrey van the Who bevestigd aan Canadese media. Plaats van het gebeuren zal de Empire Polo Club in Indio, Californië zijn. De organisatie is in handen van het team achter het Coachella-festival.

“Een fantastisch idee en een geweldige hommage aan een fantastisch tijdperk”, zegt Daltrey. Hij hoopt dat de organisatie de tickets betaalbaar zal maken voor de fans. “Je zal nooit nog een kans hebben om deze artiesten samen op een festival te zien”, zegt Elliot Roberts, mangager van Neil Young, aan de Los Angeles Times.

Ondanks de grote namen mag de productie geen problemen opleveren. Enkel the Stones en Waters durven al eens uitpakken met bombastische shows. Er zullen elke avond twee volwaardige shows plaatsvinden. Niet de typische kortere sets die we gewoon zijn op muziekfestivals. Dylan en McCartney zullen op de eerste avond optreden, the Stones en Neil Young op de tweede avond en afsluiten doen the Who en Roger Waters.

Foto AFP / T.A. Clary