Lente breekt niet echt door

door
Belga
Leestijd 1 min.

De meteorologische winter mag dan al een tijdje voorbij zijn, de lente blijft moeilijkheden ondervinden om op gang te komen. Vanmiddag is het wel droog en zonnig. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Ardennen en dicht bij zee en zowat 15 graden elders. Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt, bij minima van 2 tot 5 graden. Morgen blijft het droog met zon maar soms verschijnen er ook sluierwolken. Er waait een zwakke tot matige, aan zee later een vrij krachtige wind uit het oosten tot het noordoosten. De maxima gaan van 14 graden vlak aan zee en in Hoog-België tot ongeveer 17 graden in de andere regio's.

Vrijdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en later in de namiddag of avond volgt ook regen. Het wordt nog zo'n 12 graden.

Van zaterdag tot en met dinsdag is het wisselvallig met af en toe buien, mogelijk met hagel en onweer. In de Ardennen is natte sneeuw of sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur komt op zo'n 8 tot 10 graden uit, wat veel te koud is voor de tijd van het jaar. In de nacht kan het in de Ardennen licht vriezen. In de rest van het land is vorst aan de grond mogelijk.

bron: Belga