WK-leider Rosberg (Mercedes) verzilvert pole in GP van China

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Nico Rosberg (Mercedes) heeft vandaag in Shanghai de Grote Prijs van China gewonnen, de derde manche in het WK Formule 1. Rosberg startte vanop pole position, de plek waarop de vicewereldkampioen ook over de eindmeet zou rijden. Zijn landgenoot Sebastian Vettel (Ferrari) pakte de tweede plaats, op 38 seconden. De Rus Daniil Kvyat (Red Bull) mocht het podium vervolledigen. De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) werd vierde. Hij ging na de start voorbij Rosberg maar viel terug na een lekke band, waarna de race even geneutraliseerd werd. Kimi Raikkonen (Ferrari) eindigde als vijfde. De Fin kwam in de eerste bocht in aanraking met zijn teamgenoot Vettel, maar de twee rijders konden de GP verderzetten.

Voor de 30-jarige Rosberg was het de derde zege van het seizoen (na Australië en Bahrein), de zeventiende uit zijn carrière. Rosbergs teamgenoot en huidig wereldkampioen Lewis Hamilton vertrok als 22e en allerlaatste maar na een stevige inhaalrace eindigde de Brit op een zevende plaats, net voor de Nederlander Max Verstappen (Toro Rosso).

Door deze overwinning van Rosberg, loopt de Duitser verder uit in het WK-klassement. De Mercedes-rijder heeft nu 75 punten, dat zijn er 36 meer dan Hamilton. De volgende Grote Prijs wordt op 1 mei in het Russische Sotsji gereden.

bron: Belga