Primera Division - Barcelona lijdt 3e competitienederlaag op rij, Messi maakt zijn 500e goal

FC Barcelona, zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, heeft zondag op de 33e speeldag in de Primera Division met 1-2 verloren van Valencia. In de stand ziet de koploper het Atletico Madrid van Yannick Carrasco, dat met 3-0 won van Granada, op gelijke hoogte komen. Real Madrid volgt op één punt. Ivan Rakitic verschalkte in de 26e minuut zijn eigen doelman. Op slag van rust verdubbelde Santi Mina de voorsprong van Valencia. In de 63e minuut lukte Lionel Messi de aansluitingstreffer, het 500e doelpunt uit zijn profcarrière. Die leverde Barça echter geen punten op, vier dagen na de uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League door Atletico Madrid.