Duizenden burgers onder applaus aangekomen aan Beursplein

door
Belga
Leestijd 1 min.

Duizenden burgers zijn afgelopen namiddag door de straten van Brussel getrokken tegen de haat en de terreur. De mars, om de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel te herdenken, kwam rond 15.30 uur aan het Beursplein aan onder applaus. Volgens de politie waren er 7.000 deelnemers, volgens de organisatie 15.000. Er waren geen noemenswaardige incidenten. Aan de kop van de mars liepen de families van slachtoffers van de aanslagen, alsook personeelsleden van Brussels Airport en de MIVB. Veel deelnemers van de mars hadden gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie om een bloem mee te nemen en neer te leggen aan het Beursplein. Schoolkinderen uit Sint-Jans-Molenbeek droegen boodschappen van vrede met zich mee, onder meer "Niet in naam van de islam".

Voorts liepen vertegenwoordigers van verschillende religies en overtuigingen samen achter het spandoek "Together in peace". Ook waren er verschillende politici aanwezig, onder wie Siegfried Bracke, Jan Peumans, Kris Peeters, Koen Geens, Wouter Beke, Kristof Calvo, Peter Mertens en Raoul Hedebouw.

Voor de organisatoren was de mars een pleidooi voor "eenheid en voor een samenleving die mensen verenigt in plaats van polariseert". Ze wezen op de grote verscheidenheid van de deelnemers - van alle leeftijden, van verschillende geloofsovertuigingen en van uiteenlopende politieke strekkingen.

bron: Belga