Axl Rose nieuwe zanger van AC/DC als vervanger van Brian Johnson

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd. Frontman Axl Rose van de Amerikaanse hardrockgroep Guns N' Roses vervangt zanger Brian Johnson bij de Australische hardrockband AC/DC tijdens de onderbroken Rock Or Bust World Tour. Johnson riskeerde doof te worden, indien hij nog langer het podium beklom tijdens de tournee. Het is niet duidelijk hoelang de vervanging zal duren. Op 16 mei staat de groep op de festivalweide van Werchter. De groep toert volgende maand door Europa met de nieuwe zanger, die net een historische reünie was begonnen met zijn eigen band, samen met de vermaarde gitarist Slash. Vorige maand braken de Australische veteranen van AC/DC hun tournee af nadat artsen Johnson hadden geadviseerd ermee op te houden. "De leden van AC/DC willen Brian Johnson danken voor zijn jarenlange bijdrage en zijn toewijding aan de groep", aldus de groep zondag. "We wensen hem het allerbeste met zijn gehoorproblemen en toekomstplannen. We wilden de tour het liefst beëindigen zoals we hem waren begonnen, maar we respecteren en steunen de beslissing van Brian". Johnson kwam bij AC/DC in 1980 na de dood van zanger Bon Scott.

De groep zou nog op tien plaatsen spelen in het Amerikaanse luik van de wereldtour vooraleer naar Europa te verkassen met concerten in onder andere België, Portugal, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken. De nieuwe Amerikaanse data werden niet meegedeeld.

Guns N' Roses gaf twee warm-up concerten in Las Vegas eerder deze maand, voor de eerste keer in 23 jaar. De groep zou in juni aan een zomertour van 20 concerten door Noord-Amerika beginnen. Volgens AC/DC zal Axl Rose na zijn invalsbeurt bij de Australische hardrockers naar zijn eigen zomertour vertrekken.

AC/DC kreeg de voorbije twee jaar af te rekenen met serieuze tegenslag. Gitarist Malcolm Young werd gediagnosticeerd met dementie in 2014. Hetzelfde jaar verloor de groep zijn langjarige drummer Phil Rudd nadat hij schuldig had gepleit voor drugsdelicten in Nieuw-Zeeland. Rudd werd vervangen door Chris Slade in de huidige wereldtour.

Bron: Belga