Een pannenkoek met frietjes en saus, wie durft?

Maak kennis met de pannenkoek extra speciaal: een kleine pannenkoek, half opgerold, gevuld met frietjes, mayonaise, ketchup en ajuin. Wel enkel te verkijgen in Rotterdam.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

"De kapsalon is eigenlijk gezond, want daar zit nog groente bij, dit is echt hardcore ongezond", vertelt uitvinder Brian de Jong aan RTV Rijnmond. Wie hoopt op een zoet-hartig gerechtje is volgens de kok niet aan het juiste adres. Zo wordt de pannenkoek langer gebakken dan normaal, waardoor hij z'n zoetigheid kwijtraakt en hartig wordt.

Het restaurant bij de midgetgolfbaan aan de Parkhaven, waar de pannenkoek extra speciaal te koop is, heeft al pannenkoeken met kaas of spek op het menu staan. Maar Brian wou nog een stapje verder, en vooral gekker, gaan.

De eerste klant die de nieuwe aanwinst mocht proeven, vond het gerechtje volgens Brian lekker. “We hopen dat het wat gaat worden”, klinkt het. Wie zelf de pannenkoek met frietjes wil beoordelen, moet zo'n 6,75 euro neertellen.

Wie komt proeven? Pannenkoek extra speciaal! Bij Midgetgolfbaan parkhaven in Rotterdam! @ADnl @Metro @telegraaf pic.twitter.com/PAcGGU5a28

— brian de jong (@Mrbraampiej__) April 13, 2016