Krant New York Post steunt Donald Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

De krant New York Post (NYP), eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft vandaag miljardair Donald Trump haar steun toegezegd in zijn gooi naar het Witte Huis. In de aanloop naar de uiterst belangrijke voorverkiezingen van dinsdag in de staat New York liet de krant weten dat zij achter de Republikein staat, als een "imperfecte boodschapper die een vitale boodschap uitdraagt". Hij "weerspiegelt het best de 'waarden van New York' en biedt de beste hoop voor alle Amerikanen die zich echt bedrogen voelen door de politieke klasse".

De NYP stelt weliswaar vast dat het taalgebruik van Trump "dikwijls te amateuristisch was, teveel verdeeldheid zaaide en merkelijk grof" was. "Maar wat kan je verwachten van iemand die nooit beroepspoliticus is geweest en de verzuchtingen van de gewone man reflecteert", luidt het.

De krant, niet te verwarren met de New York Times, noemt de "politieke incorrectheid" van de vastgoedmagnaat "één van zijn grote aantrekkingspunten. Hij bewijst dat hij niet één van 'hen' (het politieke establishment, nvdr.) is".

De NYP verwacht dat Trump bij de eigenlijke verkiezingen (in november) zijn kiezers trouw zal blijven en "hen zal proberen te bereiken die hij nog niet (voor zich) heeft gewonnen". De enige publicaties die voordien al Trump hun steun toezegden, waren The National Enquirer en The New York Observer.

bron: Belga