Italianen furieus om Frans pastarecept

De Franse website Démotivateur heeft zich de woede van heel wat Italianen op de hals gehaald. Reden is een iets té innovatieve versie van het traditionele recept van pasta alla carbonara. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De website Demotivateur.fr staat bij onze zuiderburen gekend voor zijn simpele, korte eenpansgerechten. Recent namen ze ook de Italiaanse maaltijd pasta carbonara onder handen. Bij de traditionele versie moet je eerst spek bakken in olijfolie, om vervolgens de gekookte pasta te mengen met het vlees en een sausje van kaas en eieren. De Fransen hadden het geniale idee om de pasta aan de kook te brengen met ajuinen en bacon, om het gerecht achteraf af te werken met een lepel verse room, peper, kaas, peterselie en een rauwe eierdooier.

"Blasfemie", "Wat een onzin", "Dit is erger dan een horrorfilm" en "Vijf minuten stilte voor de dood van de carbonara in Frankrijk" zijn slechts een greep uit de vele verbitterde reacties. Zelfs het pastamerk Barilla, waarmee de bewuste kok in het filmpje werkt, vindt het recept heiligschennis. "We staan open voor allerlei varianten op carbonara, maar dit gaat te ver... désolé", staat er op de officiële Facebookpagina.

Na alle heisa heeft Démotivateur het recept offline gehaald.