Galant wees versterking veiligheid luchthaven af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR, foto) heeft de herhaalde vragen van Laurent Ledoux, de voorzitter van de FOD Mobiliteit, om de veiligheid van de luchthavens te versterken, genegeerd. Dat schrijft De Tijd. Volgens De Tijd vroeg Laurent Ledoux, de voorzitter van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Transport, na de mislukte terroristische aanval van 21 augustus op de Thalys en na de aanslagen in Parijs van 13 november om de veiligheid van de Belgische luchthavens te verhogen.

Zijn eerste vraag, na de verijdelde aanslag op de Thalys, werd weggewuifd door Galants adjunct-kabinetschef Dominique Laurent. En ook nadien was er weinig enthousiasme bij het kabinet van de minister, toen de vraag naar meer bescherming voor de luchthavens werd herhaald.

Ledoux hoopte dat er geput kon worden uit de 400 miljoen euro, die de regering-Michel na de aanslagen in Parijs bijkomend had vrijgemaakt in de strijd tegen het terrorisme. De woordvoerster van Galant wijst er in een reactie op dat er in de strijd tegen terrorisme veel vragen zijn, zoals het voornemen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om een systeem van passagierslijsten op poten te zetten.

bron: Belga