Champions League - Atletico Madrid en Bayern München stoten door naar halve finales

Atletico Madrid en Bayern München hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de Champions League voetbal. In zijn terugwedstrijd van de kwartfinales haalde Atletico het in eigen huis met 2-0 van bekerhouder Barcelona, nadat het in de heenwedstrijd met 2-1 in Barcelona ging verliezen. Bayern München speelde 2-2 gelijk op het veld van Benfica, maar had vorige week met 1-0 gewonnen. Door de schorsing van Fernando Torres, die vorige week in Barcelona rood pakte, vervulde Rode Duivel Yannick Carrasco 73 minuten lang de rol van spits naast Antoine Griezmann. Augusto verscheen op het middenveld in een voor het overige ongewijzigde formatie. Barca-coach Luis Enrique beschikte over zijn sterkste elftal en rekende op het sterrentrio Messi, Neymar en Suarez om op verplaatsing te scoren.

Atletico begon echter met meer scherpte en overtuiging aan de wedstrijd, maar Gabi schoot een vroege kans hoog over. Carrasco en Griezmann trapten even later recht op doelman Ter Stegen. Barcelona vond geen oplossingen en was in de eerste helft nog op achtervolgen aangewezen. Griezmann (36.) kopte een voorzet van Niguez buiten het bereik van Ter Stegen, die op slag van rust wel een trap van Carrasco pareerde. Ook na de koffie waren de Madrilenen baas. Koke liet na het op de counter af te maken. De kopbal van Niguez strandde op het doelhout. Pas na een uur wedstrijd begon de machine van Barcelona aan te slaan, maar scoren lukte niet. Atletico kwam zelf nog weinig tot voetballen, maar versierde op de counter wel een strafschop. Iniesta brak de messcherpe tegenaanval af met zijn hand. Griezmann (87.) verdubbelde de voorsprong. Aan de overzijde moesten de Catalaanse grootmacht ook een penalty krijgen voor hands van Gabi, maar de scheidsrechter gaf een vrije trap buiten de grote rechthoek. Voor de tweede keer in acht jaar tijd schakelt Atletico Barcelona uit in de kwartfinales van het kampioenenbal. Ook in het seizoen 2013-2014 bleken de Madrilenen te sterk.

In de andere kwartfinale kwam Benfica na mistasten van doelman Neuer op 1-0 via Jimenez (27.), die drie minuten later een uitgelezen kans op de 2-0 liet liggen. Vidal (38.), die in de heenwedstrijd het enige doelpunt maakte, bracht de score met een harde knal in evenwicht. Müller (52.) zette de Beierse club in de tweede helft op rozen. Talisca (76.) zette uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de 2-2 eindstand vast.

Atletico Madrid en Bayern München voegen zich bij Manchester City en Real Madrid, die zich dinsdag al plaatsten, in de halve finales. Vrijdag wordt er in het Zwitserse Nyon geloot.