Schedelbreuk, breuk kaakgewricht en hersenschudding voor Karim Essikal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zulte Waregem-middenvelder Karim Essikal heeft bij zijn botsing van gisteren met Kara Mbodj tijdens het Play-Off I-duel tegen Anderlecht erg zware verwondingen opgelopen. Dat heeft Essevee vanmorgen bevestigd op de clubwebsite. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de onfortuinlijke Essikal een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht en een zware hersenschudding heeft opgelopen. De middenvelder kampt met evenwichtsstoornissen en zal deze week in het ziekenhuis verblijven.

De 20-jarige Belgische Marokkaan werd gisteren bij een corner halverwege de eerste helft zwaar geraakt door Kara en moest het veld op een draagberrie verlaten. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, zijn seizoen zit er vermoedelijk ook op.

Naast Essikal verloor Essevee gisteren tegen paars-wit ook Christophe Lepoint, hij liep een diepe vleeswonde op aan de knie. Zulte Waregem ging aan de Gaverbeek uiteindelijk met 1-2 onderuit tegen de Brusselaars, die de drie punten pakten na een late treffer van Stefano Okaka.

bron: Belga