Heropening van twaalf Brusselse (pre)metrostations vlot verlopen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De heropening van twaalf (pre)metrostations is vanmorgen vlot verlopen, laat de openbare vervoersmaatschappij MIVB weten. De metrostellen rijden nu van 7.00 uur tot 21.00 uur, en stoppen in 51 van de 69 stations. "Her en der zijn de ingangen misschien niet stipt om 7.00 uur open gegaan, maar voorts is de opstart zonder problemen verlopen", meldt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB.

Er zijn nog altijd een beperkt aantal ingangen open aan de stations, zodat de aanwezige politieagenten en militairen voldoende controle kunnen uitvoeren. De bezetting met militairen wordt bepaald door de federale en Brusselse regering. Zij beslissen ook over een volgende fase in de heropening van de nog gesloten (pre)metrostations.

"Wij zijn klaar om meerdere stations te openen, maar we moeten garanties krijgen wat de veiligheid betreft. Dat primeert in alle omstandigheden", aldus Van hamme.

Onder het personeel waren er geen afwezigen. Voor de werknemers die de aanslagen van dichtbij hebben meegemaakt of erover willen praten is er nog altijd psychologische begeleiding en omkadering voorzien.

Concreet openden twaalf metro- en premetrostations maandag opnieuw. Op de metrolijnen 1 en 5 stopt de metro nu ook in Zwarte Vijvers, Sint-Katelijne, Park en Demey; op de metrolijnen 2 en 6 worden Heizel, IJzer, Naamsepoort, Munthof en Clemenceau bijkomend geopend; en op tramlijnen 3 en 4 (noord-zuidverbinding) kan je ook op -en afstappen in de stations Lemonnier, Anneessens en Beurs.

bron: Belga