Daily Mail wil Yahoo kopen

De Britse krantengroep Daily Mail overweegt een bod te doen op de media-activiteiten van internetbedrijf Yahoo, dat eerder dit jaar de verkoop van de internetactiviteiten aankondigde. Dat meldt de Wall Street Journal. Om dat bod rond te krijgen, zou Daily Mail de krachten willen bundelen met verschillende financiële investeerders die de rest van de Amerikaanse activiteiten van het internetbedrijf zouden overnemen.
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

"We zijn in gesprek met een reeks partners die als geïnteresseerde koper in aanmerking komen", bevestigt de woorvoerster van de online-titel DailyMail.com.

In een ander scenario zou volgens De Tijd een private-equitybedrijf eerst Yahoo overnemen, en daarna een nieuw bedrijf oprichten waarin de media-activiteiten worden gebundeld met de online bedrijvigheid van Daily Mail, met name Mail Online en Elite Daily. Dat nieuwe bedrijf zou dan door Daily Mail als partner gerund worden.

Mislukte hervorming

Door de verslechterde omstandigheden werd het ooit toonaangevende Yahoo gedwongen om de alternatieven voor zijn toekomst te bekijken, inclusief de verkoop van de internetactiviteiten. De hervormingspogingen liepen de voorbije jaren echter uit op niets. De resultaten werden dus ook niet verbeterd.

 

 

Topvrouw Marissa Mayer heeft daardoor beseft dat de bundeling van de internetactiviteiten met het belang in de Chinese e-commercereus Alibaba niet echt een meerwaarde oplevert.

 

 

Veertig bieders

Daarom heeft Yahoo 18 april als einddatum ingesteld voor bieders om een concreet voorstel op tafel te leggen. Verschillende media berichten dat steeds meer kandidaat-overnemers zich melden om het internetbedrijf over te kopen. Volgens de Wall Street Journal hebben maar liefst veertig firma's aangegeven interesse te hebben in de activiteiten van Yahoo, maar zullen waarschijnlijk slechts enkele daarvan een aanzienlijk bod doen.

Het is dus de vraag of Daily Mail aan het langste eind zal trekken. De kans is groot dat de Amerikaanse telecomgroep Verizon binnenkort een concreet bod uitbrengt. Ook de naam van internetgigant Google circuleert als serieuze kandidaat-overnemer.