Scooore League - Oostende lijdt tweede nederlaag op drie wedstrijden

Op de derde speeldag in groep A van de Scooore League heeft landskampioen en competitieleider Oostende zaterdag een tweede nederlaag geleden. De kustploeg moest na een verlenging met 88-81 het onderspit delven op het parket van Limburg United. Bij de rust stond Oostende één puntje voor: 39-40. Jordan Hulls en Barry Stewart werkten allebei met 21 punten mee aan de overwinning. Hans Vanwijn deed met 16 punten en 7 rebounds ook een aardige duit in het zakje. Voor Oostende kwamen Jean Salumu en Rasko Katic niet verder dan 15 punten.

Ondanks de nederlaag behoudt Oostende vier punten voorsprong. Aalstar ging immers met 92-82 de boot in bij Charleroi. Ook bij de rust stonden de Henegouwers al tien punten voor: 46-36. Billy Baron was met 25 punten de topscorer van de wedstrijd, voor Aalstar liet Kyan Anderson er 22 optekenen. Charleroi en Aalstar delen nu de tweede plaats. Limburg volgt op één zege van dat duo. Antwerp telt nog eens drie zeges minder, maar speelde ook drie wedstrijden minder.

In groep B wipte Bergen met een 79-51 zege tegen Pepinster over Brussels naar de eerste plaats, maar Brussels speelt zondag nog, in eigen huis tegen Luik, derde in de stand. Vrijdag al won Willebroek in een duel tussen de laatste twee met 84-63 van Leuven.