Lego-enthousiasteling maakt Tesla voor iedereen toegankelijk

Aan de stijlvolle en milieuvriendelijke wagens van Tesla hangt jammer genoeg een prijskaartje dat de wagen voor heel wat mensen uit de markt prijst. De Tesla Model 3 maakt dat deels goed door slechts 35.000 dollar (31.000 euro) te kosten, maar door de enorme populariteit zit CEO Elon Musk al met de handen in het haar voor de productie. Gelukkig biedt een Lego-enthousiasteling de oplossing voor wie snel een Tesla wil.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse professor Craig Froehle is een grote fan van zowel Lego als Tesla en heeft beide passies subliem gecombineerd. Met behulp van Legoblokjes heeft hij een schaalmodel van de Tesla Model S P90D samengesteld. Vooral de aandacht voor detail is indrukwekkend. Zo beschikt de wagen over beweegbare zetels, een inklapbare achterbank, werkende deurklinken en een kofferruimte vooraan. Kers op de taart is het logo van Tesla op de grille.

Just launched my Tesla Model S on LEGO Ideas https://t.co/2lcZjVOZtY - If @elonmusk was a minifig, he'd drive it ;-) pic.twitter.com/fuCeHt1wBE

— Craig Froehle (@CRA1G) 6 april 2016

Froehle heeft het ontwerp op de ideeënsite van Lego geplaatst, waar ontwerpen een jaar de tijd krijgen om 10.000 stemmen te verzamelen. Als dat lukt, bekijkt Lego of het bedrijf het model daadwerkelijk uitwerkt en beschikbaar maakt in zijn winkels.