Belgen in het buitenland - Hiddink loopt tegen eerste competitienederlaag aan met Chelsea

Chelsea heeft zaterdag op de 33e speeldag in de Premier League met het kleinste verschil (1-0) verloren op het veld van Swansea City. De IJslandse middenvelder Gylfi Sigurdsson scoorde na 25 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Chelsea ontbrak de geblesseerde Eden Hazard, Thibaut Courtois moest de hele wedstrijd van op de bank toekijken, opdat reservedoelman Asmir Begovic nog eens speelminuten kon krijgen. Een toch ietwat vreemde beslissing van interim-coach Guus Hiddink, die met The Blues tegen zijn eerste competitienederlaag dit seizoen aanliep. Door hun twaalfde nederlaag in de Premier League mag de landskampioen ook stilaan een kruis maken over zijn ambitie om volgend seizoen alsnog Europees te spelen. De zevende plaats van Southampton, de laatste stek die recht geeft op de Europa League, is intussen al zes punten verwijderd.

Everton is aan een grijs seizoen bezig en liet ook zaterdag punten liggen. Op bezoek bij Watford, waar er in de selectie nog steeds geen plaats is voor ex-Bruggeling Obbi Oulare, zorgde Iers international James McCarthy op slag van rusten wel voor een 0-1 voorsprong, diep in de blessuretijd van de eerste helft lukte Holebas echter de gelijkmaker waardoor beide teams met een 1-1 de kleedkamers in mochten. Na de pauze werd er niet meer gescoord. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd, Kevin Mirallas mocht pas na 78 minuten invallen. Everton is met 39 punten pas veertiende in de Premier League.

Norwich City, zonder Vadis Odjidja in de selectie maar met de Congolees Dieumerci Mbokani (ex-Standard en -Anderlecht) de hele wedstrijd tussen de lijnen, verloor met 1-0 uit bij Crystal Palace. Newcastle United blijft na een nieuwe nederlaag voorlaatste. Deze keer bleek Southampton met 3-1 te sterk. De Keniaan Victor Wanyama (ex-Germinal Beerschot) scoorde de derde treffer voor de thuisploeg, bij de bezoekers speelden de ex-Anderlechtenaren Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic de hele wedstrijd.

Eerder op de dag eindigde het spektakelstuk tussen West Ham United en Arsenal al op 3-3.