Bewolkt met soms buien, zondag blijft het droog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is vanmiddag wisselend bewolkt met soms enkele buien en een kans op onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen, bij maxima van 8 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden elders. Vanavond is het droog aan de kust met brede opklaringen, maar in het binnenland komen nog enkele buien voor. Vannacht wordt het overal droog met wolkenvelden en opklaringen. Het kwik daalt tot min 2 graden op de Hoge Venen en zowat plus 3 graden in Laag- en Midden-België.

Na het optrekken van het ochtendgrijs zijn er morgen eerst perioden met zon vooral over het midden en oosten van het land. Aan de kust en in het westen neemt de bewolking al vrij snel toe, in de loop van de namiddag gevolgd door perioden met regen. Over de oostelijke landshelft blijft het nog tot de avond droog. De wind wakkert aan tot matig uit zuid tot zuidwest. Het wordt hoogstens 10 graden in Hoog-België, ongeveer 13 graden in het centrum en zowat 15 graden in de Kempen.

Morgennacht is het bewolkt en het regent af en toe. Zondag is het rustig en droog met geregeld zon. Het wordt ongeveer 13 graden.

Maandag kan het 18 graden worden. Eerst is er ruimte voor zon maar later in de namiddag of avond komen buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. Van dinsdag tot en met donderdag is het wisselvallig met zon afgewisseld door wolkenvelden en soms regen of enkele buien bij zowat 15 graden.

bron: Belga