70e seizoenszege voor Golden State, Memphis naar play-offs

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Golden State Warriors blijven op koers om het legendarische record van 72 zeges in één NBA-seizoen scherper te stellen. De titelverdediger won gisteren de topper van de San Antonio Spurs en zit nu aan 70 overwinningen. Golden State haalde het op eigen veld met 112-101 en met 27 punten had Stephen Curry zoals vaak opnieuw een groot aandeel in de overwinning. De Warriors werden zo pas het tweede team in de NBA-geschiedenis met 70 seizoenszeges en zijn ook zeker van de eerste plaats na de reguliere competitie, wat thuisvoordeel in de play-offs oplevert.

De Warriors verloren nog maar negen duels. Als de Californiërs hun drie resterende partijen in het reguliere seizoen winnen, dan verbeteren ze het record van de Chicago Bulls. In het seizoen '95-'96 wonnen Michael Jordan en co 72 van hun 82 wedstrijden. Golden State speelt in de reguliere competitie nog tegen Memphis (uit), opnieuw San Antonio (uit) en weer Memphis (thuis). Vooral de verplaatsing naar de Spurs kondigt zich als erg lastig aan, San Antonio is in het eigen AT&T Center immers ijzersterk.

Nog gisteren verzekerde Memphis zich zonder te spelen van een ticket voor de play-offs. Twaalf ploegen zijn nu zeker van kwalificatie voor de nacompetitie: Cleveland, Toronto, Charlotte, Atlanta, Miami en Boston in de Eastern Conference; Golden State, San Antonio, Oklahoma City, de LA Clippers, Portland en Memphis in de Western Conference.

bron: Belga