Topvoetballers steken Molenbeekse jeugd een hart onder de riem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een delegatie van topvoetballers, met onder hen Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans, de Franse ex-topvoetballer Louis Saha en Pele Mboyo, hebben een bezoek gebracht aan de Molenbeekse jeugd in het Gemeenschapscentrum Maritiem. De profvoetballers verzamelden op initiatief van Ernest Eboué, van de stichting 'Football is My Dream', die op straat voetballende jongeren in contact wil brengen met profclubs. Samen willen ze de jongeren uit Molenbeek een hart onder de riem steken nu hun gemeente vaak slecht in het nieuws komt. Met Youri Tielemans was ook de peter van de RSCA Constant Vanden Stock Foundation aanwezig. Hij gaf de kinderen een hoopvolle boodschap mee. "Ik kijk altijd naar de goede kanten van Molenbeek, want elke grootstad heeft wel zijn problemen. De kinderen moeten hun dromen blijven nastreven, in zichzelf geloven en hard werken. Zij zijn de toekomst van Brussel."

Initiatiefnemer Ernest Eboué, zelf ex-voetballer bij Brussels en Roeselare, was zeer blij met de aanwezigheid van de topvoetballers. "We tonen vandaag aan de jeugd dat ze er niet alleen voor staan. Zelf kom ik ook uit een moeilijke wijk, maar ik heb het geluk gehad dat ik profvoetballer werd. Daardoor kan ik nu ge jeugd helpen, want door middel van sport ze ondersteunen en opvoeden."

Na het persmoment trok Eboué, samen met Saha en enkele jongeren richting het Beursplein om er een krans neer te leggen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen.

bron: Belga