Meisje met hersenvliesontsteking aan de beterhand

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het 17-jarige meisje dat begin deze week in een kunstmatige coma werd gehouden omdat ze hersenvliesontsteking heeft opgelopen, is aan de beterhand. Haar toestand blijft wel ernstig, aldus medische bronnen. De studente was met een groep van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt op Romereis geweest. Bij de terugkeer zondagavond werd ze ziek. Haar vader, die huisarts is, herkende maandag de symptomen van hersenvliesontsteking, waarna ze werd overgebracht naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Haar toestand was op dat moment levensbedreigend. De ontsteking was veroorzaakt door een besmetting met de meningokok-bacterie.

Dinsdag werd ze overgebracht naar het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Momenteel is haar gezondheidstoestand nog steeds kritiek, maar ze is wel aan de beterhand. Op de afdeling Intensieve Zorgen wordt ze heel nauwgezet opgevolgd.

Intussen hebben ook de medeleerlingen die met het slachtoffer in Rome waren, zich kunnen melden bij een huisarts, om desgewenst een preventief antibioticum te nemen. De kans dat de besmetting wordt overgedragen, is volgens experts in dit geval erg klein.

bron: Belga