Wegblokkades opgeheven in Wallonië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De wegversperringen in Wallonië zijn woensdag opgeheven na de aankondiging van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) dat de politie de opdracht had gekregen de blokkades op te heffen. "Op enkele lokale wegen kunnen de wegblokkades nog blijven duren", zo zei een woordvoerder van de federale politie woensdagavond. De wegversperring op de E411 ter hoogte van Habay-la-Neuve, dichtbij Aarlen, werd opgeheven, net als die aan het knooppunt E25/N4 bij Bastogne en die ter hoogte van de industriezone Aldi, zo deelde de commissaris van de lokale politie.

"De actieleiders werden geïnformeerd over de situatie, dat als ze niet gehoorzaamden, er harder zou worden opgetreden", zo bevestigde een andere commissaris van de lokale politie.

Voor Henegouwen kondigde gouverneur Leclercq via Facebook het einde van de blokkades aan op vier strategische plaatsen. "Zoals aangekondigd, hebben we woensdag rond 16.00 uur streng opgetreden, en zijn de blokkades opgeheven, aldus Tommy Leclercq.

Tot slot werd ook in Luik de blokkade van Sclessin opgeheven. De petroleumhaven van Wandre in de provincie werd in de late namiddag vrijgemaakt met een rechterlijk bevelschrift. Eerder op de dag had de rechtbank van eerste aanleg in Luik een dwangsom van 5.000 euro per uur en per chauffeur opgelegd indien de actievoerende vrachtwagenchauffeurs de toegang van de haven niet zouden ontruimen, dit na het verzoekschrift van Total.

bron: Belga