Ex-vriendje Amanda Knox wordt juridisch expert op televisie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Raffaele Sollecito, het Italiaanse ex-vriendje van Amanda Knox die vorig jaar werden vrijgesproken in de nooit opgehelderde moordzaak op Meredith Kercher, is aangeworven als juridisch expert voor een programma op de Italiaanse televisie. De vandaag 32-jarige Sollecito zal op de nieuwszender TgCom24 in het wekelijkse programma "Il giallo della settimana" ("De misdaad van de week") commentaar leveren op misdaden. Dat schreef de krant Corriere della Sera vandaag. Sollecito werd er samen met Knox van beschuldigd de Britse studente Meredith Kercher gedood te hebben. Ze werd eind 2007 halfnaakt in haar slaapkamer in Perugia in Umbria aangetroffen. De Italiaan zat van november 2007 tot oktober 2011 in de cel. De zaak zorgde wereldwijd voor krantenkoppen.

Sollecito en Knox werden in 2009 tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, maar in 2011 echter vrijgesproken. Knox keerde naar de VS terug. De zaak liep voort voor andere rechtbanken en beiden werden opnieuw veroordeeld. Het hooggerechtshof sprak hen echter in maart 2015 definitief vrij.

Paolo Liguori, de directeur van TgCom24 -een zender van de groep Mediaset van de vroegere premier Silvio Berlusconi- verklaarde: "Sollecito is definitief door het hooggerechtshof vrijgesproken, hij zat in de gevangenis, heeft alle fases van het proces doorlopen, en kent de mechanismes van Justitie als geen ander".

Bron: Belga