Deze hond kalmeert patiënten bij de tandarts

Heel wat mensen staan doodsangsten uit als ze een bezoek moeten brengen aan de tandarts. Gelukkig kwam een Amerikaanse tandartsassistente met een geniale oplossing op de proppen. Ze neemt haar hond JoJo mee naar de praktijk om angsthazen te kalmeren. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Lyanne Ryan, het baasje van de 6-jarige Golden Retriever, had het idee om haar favoriete viervoeter te trainen om bange patiënten te troosten. "Ik ben al meer dan vijf jaar bezig met het opleiden van honden en ik zag meteen dat JoJo geknipt was voor tandartspatiënten", vertelt de Amerikaanse uit Illinois in een interview met The Daily Herald.

"JoJo moest eerst gewoon worden aan alle verschillende geluiden in de tandartspraktijk, zoals het geluid van de boor en de aspirator. Maar ondertussen kruipt ze al op de schoot bij mensen in de tandartsstoel." De pluizige "comforthond" werkt zelfs al enkele jaren bij twee verschillende tandartspraktijken.

En dat werpt zijn vruchten af. "Terwijl we vroeger een kalmerend middel moesten geven aan patiënten om hen te doen ontspannen, is JoJo nu voldoende om hen volledig relaxed te krijgen. De afspraken gaan bovendien ook veel sneller en vlotter voorbij."

Foto Facebook Pediatric Dentistry of Northbrook