Zonnig met kans op lokale bui

door
Belga
Leestijd 1 min.

De regen van vanochtend trekt in de loop van de voormiddag weg naar Nederland. Vanaf de middag komt er geleidelijk meer ruimte voor zon, al blijft de kans op een lokale bui bestaan. Er waait eerst een matige wind uit zuid tot zuidwest, later een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. In de Ardennen wordt het tot 12 graden, elders ongeveer 17 graden. Vanavond is het overwegend droog met tijdelijke opklaringen, en vannacht neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. De minima schommelen tussen de 7 en 11 graden.

Morgen is er eerst veel bewolking met af en toe regen. In de loop van de ochtend wordt het opnieuw droog over het westen, met geleidelijk opklaringen. Over het oosten blijft het echter nog geruime tijd bewolkt en regenachtig. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen west en zuidwest. Maxima: 11 graden in Hoog België en dicht bij zee en ongeveer 15 graden elders.

Woensdag zijn er eerst nog opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe, later gevolgd door regen vanuit het westen. Er staat een pittige zuidwestenwind. Van donderdag tot en met zondag is het licht wisselvallig met soms enkele buien maar tussendoor ook opklaringen. De middagtemperatuur schommelt rond 12 graden. Vanaf zondag wordt het geleidelijk weer wat warmer.

bron: Belga