Unizo over PanamaPapers: "Oneerlijke concurrentie voor kmo's en zelfstandigen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Illegale fiscale offshoreconstructies betekenen een vorm van oneerlijke concurrentie voor de Belgische zelfstandigen en kmo's. Dat stelt Unizo in een reactie op de publicatie van de PanamaPapers. De ondernemersorganisatie pleit dan ook voor een grondig onderzoek. Fiscale constructies met als doel belastingen te ontduiken, zijn oneerlijke concurrentie voor onze kmo's en zelfstandigen, zo zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Er is niets mis met fiscale optimalisatie, maar illegale fiscale constructies stoten kmo's en zelfstandigen die alles wel correct doen tegen de borst", zo klinkt het.

De PanamaPapers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd. Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen, onder wie ook een aantal zelfstandigen en vrije beroepen.

De ondernemersorganisatie steunt minister van Financiën Johan Van Overveldt, die aan de Bijzondere Belastinginspectie de opdracht had gegeven om de gegevens te onderzoeken.

bron: Belga