David Goffin bereikt mijlpaal: 13e op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin is dankzij zijn uitstekende prestaties van afgelopen week op het Masters 1.000-toernooi van het Amerikaanse Miami opgeklommen naar de 13e plaats (+2) op de vandaag gepubliceerde nieuwe ranglijst in het mannentennis. Geen enkele Belgische tennisser stond ooit zo hoog op de ATP-ranking. De 25-jarige Luikenaar realiseerde op 13 juli 2015 zijn vorige hoogste notering. Toen was hij 14e. In Miami werd Goffin pas in de halve finales uitgeschakeld door 's werelds nummer een Novak Djokovic (7-6 (7/5), 6-4). Op weg naar de laatste vier kegelde hij onder anderen de Serviër Viktor Troicki (ATP 23) en de Fransman Gilles Simon (ATP 19) uit het toernooi.

De op één na hoogst gerangschikte Belg is Kimmer Coppejans op de 145e stek (+3). Hij steekt de aan de onderrug geblesseerde Ruben Bemelmans voorbij, die maar liefst 51 plaatsen moet inleveren en terug te vinden is op de 184e plaats. De met de pols sukkelende Steve Darcis is 178e (-19).

In de top tien verandert er niets. Djokovic, die in Miami voor de zesde keer in zijn carrière de toernooizege op zak stak, staat autoritair aan de leiding. Op ruime afstand volgen de Brit Andy Murray en de Zwitsers Roger Federer en Stan Wawrinka. De Spanjaard Rafael Nadal is vijfde. De Japanner Kei Nishikori, runner-up in Miami, blijft zesde. De Australiër Nick Kyrgios, halvefinalist op het hardcourt in Florida, boekt zes plaatsen winst en is 20e.

bron: Belga