Taylor Swift is grote winnaar op iHeartRadio Music Awards

Taylor Swift was de grote winnaar op de iHeartRadio Music Awards, die voor de derde keer werden uitgedeeld door het online platform iHeartRadio. De Amerikaanse zangeres won de prijs voor beste album, beste vrouwelijke arties, beste tournee en het meest memorabele moment, en wist zo vier van haar zeven nominaties te verzilveren.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Ook The Weeknd was zeven keer genomineerd. De Canadese zanger mocht naar huis met de prijs voor R&B Lied van het jaar. De R&B Artiest van het jaar was Chris Brown. De Schotse dj Calvin Harris won een prijs voor beste Dance artiest. Drake kreeg dan weer de prijs voor beste Hip Hop artiest en won de award voor het beste Hip Hop nummer met 'Hotline Bling'.

Adele, die Swift en The Weeknd volgde met vijf nominaties, wist de prijs te pakken voor het beste nummer van het jaar met haar hit ‘Hello'. De Foo Fighters werden verkozen tot beste Rock artiest. Maroon 5 won in de categorie beste groep. De Ierse band U2 won de Innovator Award, een carrièreprijs waarmee de band wordt bekroond voor hun invloed op de popcultuur.

Beliebers

Ook opvallend is dat Justin Bieber een prijs kreeg toegewezen voor het beste fan-legioen: de Beliebers. Daarmee liet hij onder anderen Ariana Grande met haar Arianators en Swift met haar Swifties achter zich.  Daarnaast mocht het Canadese meisjesidool ook een beeldje in ontvangst nemen als beste mannelijke artiest.

Foto's AFP