Met de Donald van 19 biljoen naar 0 op 8 jaar tijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ziet de Verenigde Staten afglijden naar een "massieve recessie", maar maakt zich sterk dat de VS met hem acht jaar lang in het Witte Huis de schuldenberg van meer dan 19 biljoen dollar kan afbouwen tot nul. Dat heeft de 'self-made' multimiljardair gezegd in een interview zondag met de krant Washington Post. De krant wijst er in het artikel meermaals op dat Trumps verklaringen over onder andere de Amerikaanse economie, de werkloosheid en de openbare schuld haaks staan op de opvattingen van "economische deskundigen" en dat zijn opvattingen "mathematisch geen steek houden".

In het interview waarschuwt Trump voor de gevaarlijke economische toestand waarin de VS verkeert. We zitten op een "zeer, zeer grote zeepbel", zei hij. Het is volgens hem een "verschrikkelijke tijd" om in aandelen te investeren.

Trump wil de schuldenberg afvlakken door "slechte" handelsakkoorden met landen als China, Mexico en Japan te hernegotiëren. De daaruit voortvloeiende groei moet de VS in staat stellen tot een schuldafbouw.

bron: Belga