Jupiler Pro League - Club Brugge wint op verplaatsing bij Oostende met tien man en zonder coach

Op de eerste speeldag in play-off I is leider Club Brugge zaterdag met 0-1 gaan winnen bij Oostende, dat zijn thuismatchen in het stadion van tweedeklasser Roeselare speelt. Het enige doelpunt van de partij kwam op naam van Bruno Godeau, die in de 14e minuut de eigen doelman verraste. Op een hoekschop zag Benoit Poulain zijn poging via de Oostende-verdediger in doel verdwijnen. Vijf minuten later mocht Poulain zich gaan douchen. Tot grote woede van Club-trainer Michel Preud'homme trok scheidsrechter Bart Vertenten onmiddellijk rood toen de verdediger met hoog geheven been kwam invliegen en het hoofd van Fernando Canesin raakte. Preud'homme maakte zoveel misbaar, dat hij meteen naar de tribunes gestuurd werd. Daar kon hij zien hoe zijn team ook met een man minder stand hield. Ook Oostende beëindigde de wedstrijd nog met tien. Gohi Bi Cyriac moest vier minuten voor tijd met een tweede geel naar de kant.

Vrijdag opende AA Gent al de debatten met een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Zondag ontvangt RSC Anderlecht Racing Genk. Club Brugge gaat met 35 punten aan de leiding, voor Gent (31), Anderlecht (28), Oostende (25), Genk (24) en Zulte Waregem (23).