Aanslagen - Passagiers komen best 3 uur op voorhand naar luchthaven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Passagiers die de komende dagen een vlucht moeten nemen op Brussels Airport, komen het best minstens 3 uur op voorhand naar de luchthaven. Dat melden Brussels Airport Company en de federale politie. De toegang tot de luchthaven is immers beperkt en er zijn extra veiligheidscontroles voorzien. Voorlopig krijgen enkel passagiers die hun reis- en identiteitsdocumenten bij hebben, toegang tot het luchthavengebouw. Zij zullen daarvoor wel langs een zogenaamde pre-check-in moeten, waar hun documenten zullen gecontroleerd worden, zijzelf langs een metaaldetector moeten en hun bagage door een scanner zal gaan. Pas nadien kunnen ze inchecken, waarna de normale fouille en controle van de handbagage zal plaatsvinden.

De luchthaven is tot nader order ook enkel met de wagen of de taxi bereikbaar en de politie zal via een ANPR-camera de nummerplaten controleren, maar kan ook wagens uit het verkeer halen om ze volledig te doorzoeken. "De Kiss & Ride-zone is onbereikbaar", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele. "Alle wagens moeten naar Front Parking 2, vanwaar de passagiers te voet naar het luchthavengebouw kunnen. Alle andere parkings, ook de discountparkings op Brucargo zijn gesloten. Front Parking 2 is de eerste tien minuten gratis, het is dan ook aangewezen dat de begeleiders na het uitstappen van de passagiers zo snel mogelijk wegrijden."

Pasagiers ophalen kan ook enkel in Front Parking 2 maar er is een pick-up zone gemaakt waar bestuurders mensen kunnen opwachten, aldus nog Brussels Airport Company en de federale politie.

bron: Belga