Luchthavenpolitie ontmoet CEO Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vakbonden van de luchthavenpolitie voeren momenteel actie. Het personeel zal eerst praten met het diensthoofd van de luchtvaartpolitie voor de nationale luchthaven, Guy Cordeel. Vervolgens worden de actievoerders ontvangen door de CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist. Het personeel van de luchthavenpolitie is in mars vertrokken richting het Satellietgebouw, waar de kantoren van Brussels Airport Company gehuisvest zijn. Eerst zullen ze hun diensthoofd Guy Cordeel spreken. "We zijn blij, voor zover we dat blij kunnen noemen, dat we eindelijk ons diensthoofd kunnen spreken. We zijn benieuwd wat hij naar zijn personeel toe zal verkondigen, zodat hij ons vertrouwen kan terugwinnen", vertelt een personeelsafgevaardigde van de luchthavenpolitie.

Daarna staat er een ontmoeting met de CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, op het programma. Voor de eerste keer sinds de aanslagen zal het personeel hem spreken. "Onze voornaamste eis is de honderd procent screening die er moet zijn voor mensen die de luchthaven betreden. Momenteel wil men die achterwege laten, omdat tijdens de test is gebleken dat die voor te veel files zorgt en dat er daardoor slechts 200 personen per uur de luchthaven binnen kunnen."

"Wij zijn bereid om te allen tijde te werken. Dat doen we nog altijd, want 80 procent van de mensen die hier nu zijn, werden vorige week geconfronteerd met die verschrikkelijke beelden. Toch staan we hier voor de veiligheid van de luchthaven en de bevolking", aldus de afgevaardigde.

bron: Belga