Kevin De Bruyne keert terug in selectie van Manchester City

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City kan opnieuw rekenen op de diensten van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel is opgenomen in de selectie voor de competitiematch van morgen/zaterdag tegen Bournemouth. De Bruyne viel op 27 januari uit met een enkel- en knieblessure tijdens de halve finale van de League Cup tegen Everton. Sindsdien werkte hij hard aan zijn revalidatie.

Manuel Pellegrini, de coach van de Citizens, maakte het goede nieuws vrijdag bekend op zijn traditionele perspraatje voor een wedstrijd. "Kevin De Bruyne heeft de hele week zonder problemen kunnen trainen. Het is natuurlijk wel zo dat hij een tijdje is out geweest. Hetzelfde geldt voor Samir Nasri (die ook fit is). Misschien zullen ze geen 90 minuten spelen, maar ze zijn er klaar voor", verduidelijkte de Chileen.

Aanvoerder Vincent Kompany blijft voorlopig buiten strijd met een kuitblessure, net als doelman Joe Hart, Yaya Touré, Fabian Delph en Raheem Sterling. Die laatste staat volgens Pellegrini vier tot vijf weken aan de zijlijn met een spierblessure. Touré heeft een hielblessure.

Manchester City, de vierde in de stand, speelt zaterdagnamiddag op verplaatsing tegen Bournemouth (nummer 13). Volgende week woensdag (6 april) volgt de uitmatch bij PSG in de heenronde van de kwartfinales om de Champions League.

bron: Belga