Goffin tegenover Djokovic in halve finales ATP Miami

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 15) krijgt in de halve finales van het Masters 1.000 tennistoernooi van het Amerikaanse Miami (hard/6.134.605 dollar) te maken met niemand minder dan Novak Djokovic. De nummer één van de wereld rekende in zijn kwartfinale makkelijk af met de Tsjech Tomas Berdych (ATP 7) - het werd twee keer 6-3 - en blijft op koers om zijn zesde eindzege te pakken op het Miami Open. Eerder op de dag zette ook Goffin (ATP 15) zijn uitstekende reeks verder door bij de laatste acht de Fransman Gilles Simon (ATP 19) in drie sets te verslaan. Na 1 uur en 57 minuten stond de 3-6, 6-2 en 6-1 op het bord.

Het wordt de vierde onderlinge confrontatie op het ATP-toernooi tussen de 25-jarige Luikenaar en de drie jaar oudere Serviër, Djokovic leidt met 3-0. Hij won in 2013 op Roland Garros (7-6 (7/5), 6-4, 7-5), datzelfde jaar in Cincinnati (6-2, 6-0) en trok ook vorig jaar aan het langste eind in Cincinnati (6-4, 2-6, 6-3).

De partij tussen Djokovic en Goffin wordt er één tussen twee mannen in vorm. De nummer één van de wereld kan de eerste tennisser in de geschiedenis worden die de dubbel Indian Wells-Miami voor het derde jaar op rij wint, Goffin stond ook in Indian Wells al bij de laatste vier en zal maandag zijn beste klassement ooit behalen op de nieuwe ATP-ranking. In principe wordt hij twaalfde of dertiende.

bron: Belga