Morgen nog regen, zondag tot 17 graden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag wordt het bewolkt met soms ook wat zon. Plaatselijk kan een bui voorkomen, en ten zuiden van Samber en Maas is het zwaarbewolkt met af en toe regen. Er waait een zwakke, aan zee een matige zuidwestenwind bij maxima van 7 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden elders. Vanavond neemt de bewolking overal toe, en in de nacht van vandaag op morgen volgt er vanuit het zuiden regen. Die neerslag zal het noordwesten van het land pas aan het einde van de nacht bereiken. In Hoog-België bedragen de minima 2 graden, in de andere streken gaan ze van 5 tot 7 graden.

Morgen is het zwaarbewolkt met regen. De meeste neerslag valt over het zuiden en oosten van België. Op de hoogste toppen van de Ardennen kan de neerslag 's avonds een winters karakter krijgen. Er waait een matige, koud aanvoelende noordoostenwind. De maximumtemperatuur schommelt tussen 5 graden in de Ardennen en zowat 9 à 10 graden elders.

Vrijdag en ook tijdens het weekend blijft het vrijwel droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur stijgt van ongeveer 13 graden vrijdag naar pakweg 17 graden op zondag. Begin volgende week blijft het vrij zacht, maar verschijnt er wel meer bewolking en de kans op een bui wordt ook wat groter.

bron: Belga