Enquête voor onderzoek naar impact van de aanslagen op de bevolking

Enkele wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel hebben naar aanleiding van de aanslagen in Brussel een onderzoek opgezet om na te gaan welke impact deze gebeurtenissen en de aanhoudende terreurdreiging hebben op het welbevinden van de bevolking. Deelnemers kunnen een enquête invullen op www.wellbeing.brussels.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Het onderzoek van Mental Health and Wellbeing staat onder leiding van medisch antropoloog Reginald Deschepper. De onderzoeksgroep kijkt niet alleen naar fysieke en mentale klachten na de Brusselse aanslagen op 22 maart 2016, maar meet ook in hoeverre mensen emoties uiten en bespreken.

De resultaten moeten dieper inzicht bieden in de impact van terreurdreiging en helpen met toekomstige maatregelen om daar beter mee om te gaan en de negatieve gevolgen voor de gezondheid te beperken.

De antwoorden van de enquête worden volledig anoniem verwerkt en enkel gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Vragen daarover kunnen gericht worden aan de onderzoekers via email: info@wellbeing.brussels.