De manier waarop je staat, bepaalt je succes op een date

Op een afspraakje is niet enkel hetgeen wat je zegt of hoe je eruit ziet belangrijk, maar ook je houding is van groot belang. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Californië aangetoond
door
Jolien
Leestijd 2 min.

.

Uit de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS, blijkt dat mensen die hun voeten wijd uit elkaar plaatsen wanneer ze staan, aantrekkelijker worden bevonden door het andere geslacht. Het is zelfs zo dat mensen met deze manier van staan bij datingsessies veel vaker een partner vinden dan singles die hun voeten dicht bij elkaar plaatsen.

De wetenschappers van de Universiteit van Californië analyseerden videobeelden van 144 speeddates tussen mannen vrouwen. Na iedere date moesten de proefpersonen aangeven of ze nog een tweede afspraakje zagen zitten. Er werd ook aan de hand van een computer nauwkeurig bepaald hoe ver de mannen en vrouwen hun voeten uit elkaar plaatsten op een schaal van 1 tot 7. Hieruit blijkt dat hoe verder de deelnemers hun voeten uit elkaar zetten, hoe groter de kans is dat hun partner nog een keer op date wilde.

Om hun bevindingen te ondersteunen voerden de onderzoekers een tweede studie uit op een lokale datingsite in San Francisco. Ze plaatsten enkele nepprofielen op de website met foto's van mensen die hun voeten erg dicht bij elkaar hadden staan of net ver uit elkaar. Resultaat? Mannen en vrouwen met een wijde sta-houding kregen de meeste aandacht van het andere geslacht. Vermoedelijk stralen mensen die veel ruimte innemen bij het staan meer zelfvertrouwen uit, wat bij potentiële partners als aantrekkelijker wordt beschouwd.

Foto Pixabay