Zeven mensen gegijzeld in Egypt Air-vliegtuig

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het gekaapte toestel van Egypt Air worden in totaal nog zeven mensen gegijzeld. Dat heeft de Egyptische minister van Burgerluchtvaart vandaag tijdens een persconferentie meegedeeld. De zeven mensen die worden vastgehouden zijn de piloot en de copiloot, een airhostess, een veiligheidsmedewerker en drie passagiers, zegt minister Sherif Fathy. Hij ging "om veiligheidsredenen" niet in op vragen over de identiteit of nationaliteit van de drie passagiers.

De minister verklaarde ook dat de gijzelnemer in elk geval niet in het bezit is van een vuurwapen. De kaper had wel aangegeven een bommengordel te dragen. Volgens Fathy is het niet duidelijk of die bewering van de kaper wel correct is, maar wordt er voor alle zekerheid wel rekening gehouden met de mogelijke aanwezigheid van een bommengordel.

Vlucht MS181 was vanmorgen in de Egyptische kuststad Alexandrië opgestegen, richting Caïro. Een van de passagiers op het toestel zou ermee gedreigd hebben zijn explosievengordel te laten ontploffen en eiste dat het vliegtuig naar Larnaca (Cyprus) vloog, waar om 8.46 uur een onvoorziene landing werd uitgevoerd. Intussen hebben al zeker vijftig mensen het vliegtuig mogen verlaten.

Volgens het Egyptische ministerie van Burgerluchtvaart zaten er ook twee Belgen aan boord van het gekaapte vliegtuig, maar Buitenlandse Zaken in Brussel kan die informatie niet bevestigen.

Bron: Belga