Jetairfly vliegt hele paasvakantie op Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly leidt de vanop Brussels Airport geplande vluchten minstens tot en met zondag 10 april af naar de luchthaven van Oostende. "Hiermee willen we reizigers zekerheid geven over hun heen- en terugvluchten tijdens de paasvakantie", luidt het op de website van de maatschappij. Jetairfly wacht dus niet af of Brussels Airport gedeeltelijk kan heropstarten na de test van een tijdelijk check-insysteem die er vandaag/dinsdag plaatsvindt met honderden luchthavenmedewerkers. "We weten al dat een heropstart van Brussels Airport met een zeer beperkte capaciteit zal zijn en met voorrang voor bepaalde operatoren. Wij zullen daar niet bij zijn", legt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch uit.

De luchtvaartmaatschappij laat weten dat reizigers nog maar 2 uur op voorhand aanwezig moeten zijn in Oostende. "De luchthaven en luchtvaartmaatschappij hebben hun organisatie geoptimaliseerd na één week opereren vanuit Oostende en zijn er zo in geslaagd om de aanmeldtijd met een uur in te korten."

Jetairfly laat nog weten dat het tussen 22 maart (de dag van de aanslagen op Brussels Airport) en maandag 4 april (tot dan zijn er vluchtplannen uitgetekend) 362 vertrekkende en terugkerende vluchten zal hebben omgeleid, goed voor 55.000 reizigers.

De luchtvaartmaatschappij voegt ten slotte toe dat ze "zo snel als mogelijk minstens een deel van haar vloot opnieuw uit en naar Brussels Airport wil laten vliegen". Andere maatschappijen gaan momenteel nog niet zo ver in de tijd bij het omleiden van hun vluchten vanop Brussels Airport. Zo leiden Thomas Cook (vanuit Luik) en Ryanair (vanuit Charleroi) hun vluchten zeker af tot en met vrijdag 1 april. Brussels Airlines, de grootste klant van de luchthaven in Zaventem, vliegt momenteel minstens tot en met morgen/woensdag vanop alternatieve luchthavens.

bron: Belga