In dit café krijg je naast koffie en gebak ook een hond op je schoot

De razend populaire kattencafés zijn werkelijk overal ter wereld te vinden: in heel wat Aziatische landen, Noord Amerika, Australië, Europa, en zelfs in Brussel en - binnenkort - ook in Gent. Kroegen waar je kan knuffelen met honden zijn dan weer extreem zeldzaam, tot nu. Binnen twee weken opent het eerste hondencafé de deuren in Los Angeles. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De droom van heel wat hondenliefhebbers wordt binnenkort werkelijkheid, want in The Dog Cafe krijg je behalve een kop koffie en een lekkere taart ook het gezelschap van een kwispelende viervoeter. Initiatiefneemster Sarah Wolfgang heeft 16 jaar als vrijwilliger gewerkt in heel wat dierenasielen en is er rotsvast van overtuigd dat haar project zal zorgen voor meer adopties.

"In mijn bar kunnen bezoekers de honden op een rustige manier leren kennen, en vice versa. In drukke asielen kunnen perfect brave puppy's angstig of zelfs agressief uit de hoek komen", schrijft Wolfgang op haar website.

Maar ook wie geen viervoeter in huis wil halen, is welkom. "The Dog Cafe is ook bedoeld voor mensen die geen hond kunnen adopteren, maar die toch willen knuffelen met de pluizige vriendjes."

Het café gaat pas open op 7 april, maar ondertussen heeft de initiatiefneemster al enkele oefendagen georganiseerd. En met succes, want op die manier hebben al drie honden nieuwe baasjes gevonden.

Foto Pexels