"Antoine zal erg gemist worden", reageert UCI-voorzitter Cookson

door
Belga
Leestijd 2 min.

De internationale wielerunie is "extreem bedroefd" door het overlijden van Antoine Demoitié. Dat laat de UCI vanmiddag weten in een verklaring op de website van de organisatie. "Antoine zal erg gemist worden", laat UCI-voorzitter Brian Cookson weten. "Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en team."

De wielerbond laat verder verstaan te zullen samenwerken met de bevoegde instanties die de omstandigheden van het tragische ongeluk in Gent-Wevelgem onderzoeken.

Net als veel van zijn collega-renners reageert ook Chris Froome maandag via Twitter op de dood van de 25-jarige Demoitié. "Het is zo droevig het nieuws te horen over het heengaan van Antoine Demoitié. Mijn medeleven aan zijn vrienden en familie", stelt de tweevoudige Tourwinnaar.

Eenzelfde geluid bij Mark Cavendish. "Zo'n tragisch nieuws. RIP Antoine Demoitié. Mijn gedachten en medeleven gaan naar jouw familie, vrienden en ploeggenoten."

Iljo Keisse is eveneens erg aangeslagen. "Niks zalig aan deze Pasen... Het stormt, ook in mijn hoofd. Gedachten gaan uit naar ouders, familie, vrienden en team van Antoine Demoitié."

De internationale organisatie van profrenners (CPA) vraagt bij monde van voorzitter Gianni Bugno dat de omstandigheden van het ongeluk (Demoitié werd na zijn val geraakt door een wedstrijdmotor) grondig worden onderzocht.

"In deze tijd van droefnis en rouw om de dood van Antoine willen we geen controverse creëren, maar we voelen zoveel frustratie vanbinnen. We hebben in discussies met de verantwoordelijke partijen in het wielrennen altijd gesteld dat de veiligheid van de renners voorop moet staan. Ik wil geen beschuldigingen uiten, maar iedereen laten nadenken over de verantwoordelijkheid die we dragen om de aandacht, het bewustzijn en de controle over veiligheidsmaatregelen bij elke race op een heel hoog niveau te houden."

bron: Belga